Jak si představujete typicky jarní snídani, svačinu nebo večeři? Třeba jako krajíc křupavého chleba namazaný čerstvě připravenou pomazánkou z kozího sýra a posypaný krájenými ředkvičkami s jarní cibulkou? S chutí do toho! Stačí vám k tomu jenom pár surovin. Váháte nad výběrem kozího sýra? Naprosto luxusní záležitostí je aktuální vítěz ocenění Regionální potravina v Jihomoravském kraji – KOZÍ SÝR PŘÍRODNÍ DLOUHO ZRAJÍCÍ od Markéty Palánové ze Sýrárny Jezeřany – Maršovice. Je vyroben z neodstředěného kozího mléka vlastní produkce. Bochníky zrají nejméně 9 měsíců, proto má lehce nažloutlý sýr příjemné aroma.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: *
Ingredience:
3 vejce
100 g kozího sýru přírodního dlouho zrajícího od Markéty Palánové, Sýrárna Jezeřany – Maršovice
160 g žervé nebo pomazánkového másla
2 lžíce majonézy
1 lžíce hořčice
30 g másla
1 svazek ředkviček
3 jarní cibulky
svazek pažitky najemno
Postup:
- Nejprve si uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a dáme do lednice vychladit.
- Kozí sýr nastrouháme na nejjemnějším struhadle, jaké máme, a dáme do mísy.
- Přidáme žervé, majonézu a hořčici. Nakonec nastrouháme i vychladnutá vejce a máslo.
- Vše promícháme, dochutíme solí, pepřem a přidáme pažitku.
- Servírujeme s ředkvičkou a jarní cibulkou.
Zdroj: regionalnipotravina.cz