Komplexní složení a dobrá vstřebatelnost patří k hlavním přednostem nového doplňku stravy Salus Floradix Floravital Železo+. Tento tekutý přípravek přináší železo v kombinaci s vitamíny B2 a C, které podporují jeho optimální využitelnost naším organismem. Navíc je zdrojem vitamínů B1, B6 a B12. Dopřát si ho mohou nejen vegetariáni, ale i vegani. Jeho obsah totiž odpovídá zásadám jejich stravy.
Součástí receptury jsou i přírodní látky, konkrétně výtažky z květu ibišku a heřmánku, plodu fenyklu a listu špenátu. Chuť zpříjemňují koncentráty ovocných džusů. Přípravek se obejde bez chemických konzervačních látek. K zajištění trvanlivosti se používá podobná technologie, jakou znáte například ze zavařování marmelád. K dostání je ve skleněném obalu. I ten má kromě jiného význam pro zachování jeho kvality a trvanlivosti.
Pro Salus Floradix Floravital Železo+ můžete v současné době zamířit do vybraných lékáren a prodejen se zdravou výživou. Z pohodlí domova jej objednáte například na www.liftea.cz. Doporučená maloobchodní cena činí 369 Kč/250 ml. Doplněk stravy nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu. Více informací najdete na www.floradix-zelezo.cz .
Novinka rozšiřuje nabídku značky Salus na našem trhu. V té je už nyní tekutý doplněk stravy Salus Floradix Železo+, který však obsahuje med, takže se o jeho benefitech dosud nemohli přesvědčit příznivci veganství. Součástí řady jsou
i Salus Floradix Tablety se železem a vitamíny určené všem, kterým tato forma lépe vyhovuje. Zároveň jsou skladnější, takže se lépe hodí na cesty. Složení jednotlivých přípravků z řady se vždy trochu liší. V tabletách je tak navíc například kyselina listová. Podrobnější informace a kompletní složení přípravků najdete na www.floradix-zelezo.cz.
Železo má v těle důležitou roli. Podílí se na správné tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, podporuje normální přenos kyslíku a má příznivý vliv na imunitní systém. V běžném denním režimu oceníte, že přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání.
|
Proč železo?
Tip na zvýšení vstřebatelnosti železa
Tenké střevo vstřebá pouze 10 až 15 % železa, které denně přijímáme ve stravě. Platí přitom, že lépe biologicky dostupné je dvojmocné, tedy takzvaně hemové železo, které je obsaženo hlavně v mase, včetně drůbežího a rybího. Také řada potravin rostlinného původu je bohatá na železo. Jde ovšem
o jeho trojmocnou – nehemovou – formu, která je pro organismus obtížněji využitelná. Vstřebatelnost železa z rostlinné stravy zlepšuje současná konzumace vitamínu C. V praxi tak můžete například:
- Na železo bohaté luštěniny podávat jako salát poté, co je dochutíte citrónovou šťávou.
- Zvolit zeleninu bohatou na vitamín C jako přílohu k hlavnímu jídlu.
- Zapít jídlo čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávou.