Česneková polévka je klasika, kterou si rádi dopřejeme po prohýřené noci či když se necítíme úplně fit. Přinášíme proto vyladěný recept, který obsahuje nejen česnek, ale také uzenou krkovičku, takže si na své, přijdou i milovníci masa. Recept pochází z kuchyně šéfkuchaře Filipa Sajlera a jeho týmu.
Suroviny na 4 porce:
1 l Hovězí vývar Cibule Bistro
20 g Česneku
80 g Uzené krkovice
15 g Vepřové sádlo
160 g Loupaných brambor
2 g Majoránky
6 g Čerstvé majoránky
2 ks Vajec
Sůl, pepř dle chuti
Suroviny na servis:
Chlebové krutony, jarní cibulka a pažitka
Postup:
V rozehřátém hrnci na sádle orestujeme na drobné kostičky nakrájenou vepřovou krkovici.
Přidáme na 1×1 cm na kostičky nakrájené brambory.
Zalijeme Hovězím vývarem Cibule Bistro a přivedeme k varu.
Opepříme a přisypeme sušenou majoránku.
Přidáme česnek utřený se solí.
Brambory vaříme do měkka, na závěr do polévky vmícháme rozšlehaná vejce, čerstvě krájenou majoránku a případně dosolíme.
Polévku podáváme s chlebovými krutony a dozdobíme jarní cibulkou a pažitkou.
Tip šéfkuchaře Filipa Sajlera: Polévku můžeme místo šlehaného vejce doplnit o zastřené vejce.