Málokdo si dovede představit Vánoce bez lineckého cukroví, které je jedním z nejoblíbenějších. Pokud ho chcete mít opravdu „vymazlené“, nesmí chybět v těstu voňavé máslo a na potření kvalitní marmeláda nebo džem plný ovoce. Zkuste si letos toto klasické cukroví ozvláštnit něčím novým, například Znojemským kdoulovým extra džemem od Ing. Zuzany Boudové a rodinné firmy Bouda 1883 – Originál ze Znojma, která má více než stoletou tradici. Netradiční džem je natolik kvalitní, že si letos vysloužil prestižní ocenění Regionální potravina v kraji Jihomoravském.
Počet porcí: 1 dávka
Doba přípravy: 90 minut
Náročnost: *
Ingredience:
250 g másla
2 žloutky
150 g cukru moučka
1 balíček vanilkového cukru
350 g hladké mouky
1 citron
10 g mletého badyánu
200 g ZNOJEMSKÉ KDOULE EXTRA DŽEM od Ing. Zuzany Boudové
Postup:
- Smícháme máslo, žloutky, vanilkový cukr, mouku, kůru z citronu a 120 g cukru. Uděláme těsto, zabalíme do folie a necháme v lednici hodinu odležet.
- Uděláme si badyánový cukr. Smícháme cukr a mletý badyán.
- Troubu si zapneme na 170 °C. Těsto si vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme tvar, jaký chceme.
- Pečeme cca 10–15 min. do růžova.
- Necháme vychladnout a potřeme džemem a posypeme cukrem.
Zdroj: Regionální potravina