Receptů s kapřím masem není nikdy dost. Protože tahle ryba, to je zkrátka česká tradice. Nezapomínejte, že si kapra můžete dopřát kdykoliv v roce, nejen na Vánoce, kdy si z něj nejspíše připravujete řízky a polévku. Kapří maso je nejen dobré, ale také plné omega-3 mastných kyselin, za které vám poděkuje především vaše srdce.
A navíc vám poměrně brzy slehne, protože maso z kapra obsahuje lehce stravitelné bílkoviny.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Náročnost: **
Ingredience:
4 kapří podkovy
500 g rajčat
400 g nových brambor
hrst tymiánu
hrst rozmarýnu
šťáva z ½ citronu
150 g másla
3 stroužky česneku
60 ml zeleninového vývaru
hrst čerstvé pažitky
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
- Brambory si uvařte ve slupce.
- V pánvi si rozpusťte máslo a nechte na něm opéct na plátky pokrájený česnek.
- Přidejte vývar a nechte projít varem.
- Vhoďte posekaný rozmarýn a tymián.
- Rybu omyjte a osušte, vložte do pekáčku a přelejte máslovou směsí.
- Přidejte pokrájená rajčata, osolte a opepřete a dejte péct na cca 30 minut do trouby předehřáté na 180 o
- Podávejte s brambory s posekanou pažitkou a zakápnuté citronem.
Tip: Než budete porcovat rybu, pořiďte si kvalitní ostrý nůž. Na filetování je vhodná tenká, ostrá
a pružná špička. Na porcování podkov zase silnější nůž.
Zdroj: Akademie kvality