Celer, nenápadná a často dosti opomíjená zelenina, která tělu dodá potřebné vitaminy. Pokud se rozhodneme z něj připravit pomazánku společně s jablky a mrkví, máme skvělou svačinu pro naše děti. Zeleninu a ovoce, které budete nakupovat v obchodě, doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 20 min.
Náročnost: *
Ingredience:
200 g celeru
50 g mrkve
50 g jablka
150 g plnotučného tvarohu
50 g sýru Gouda
4 plátky chleba
Sůl a pepř
Postup:
- Celer, mrkve a jablko oloupeme a nastrouháme se sýrem na struhadle na jemno. Přidáme tvaroh, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.
- Chléb opečeme v troubě na 200 °C přibližně 10 minut do zlatova. Pomazánku můžeme dozdobit usmaženým celerem, čerstvými ředkvičkami, čerstvými jablky a pažitkou.
Tip: Na přípravu topinek doporučujeme použít několik dnů starý chléb.
Více informací naleznete na: www.akademikvality.cz