INGREDIENCE (15–22 špízů)
- 2 vajíčka
- 2 lžíce krupicového cukru
- 3 lžíce hladké mouky
- špetku soli
- cca 200 g menších jahod
- 80 g PRIMAVERA ERDBEEREN
POSTUP:
Začneme s přípravou domácích piškotů. Vajíčka společně s cukrem vyšleháme v robotu či pomocí ručního šlehače do světlé a nadýchané pěny. Zabere to několik minut. Jakmile jsou vajíčka dokonale vyšlehaná a tvoří špičky, smícháme hladkou mouku se špetkou soli a opatrně ji stěrkou pouhým podebíráním zapracujeme do těsta. Pracujeme opatrně a těsto zbytečně nemícháme, abychom neporušili vzduchové bubliny, nebylo by po upečení nadýchané.
Troubu předehřejeme na 180 C° a plech vyložíme pečicím papírem. Hotové našlehané těsto přelijeme do cukrářského sáčku s hladkou zdobicí špičkou a na připravený plech nastříkáme jednotlivé malé kulaté piškoty. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 8-10 minut. Piškoty by měly mít zlatohnědou barvu. Po upečení necháme zcela vychladnout.
Nyní si připravíme jahody. Ty omyjeme a zbavíme stopek, pokud jsou až moc velké, můžeme je rozkrájet na poloviny. Na špejle napichujeme domácí piškoty, jahody a bonbonky Primavera Erdbeeren.