Vychutnejte si léto do poslední kapky s lahodnými recepty plnými šťavnatých melounů Bouquet. Sladké ovoce, které vyrostlo ve slunném Španělsku, nejen skvěle chutná, ale také se dobře připravuje. Je totiž bez pecek – díky speciálnímu šlechtění obsahuje jen malé množství měkkých jadérek. Ušetřete čas při vaření a dopřejte si nezapomenutelnou letní hostinu díky originálním receptům.
Vychutnejte si melounové nanuky, salát s melounem a fetou, limonádu s melounem a mátou a pikantní melounovou omáčku.
Kombinace sladkých bezpeckových melounů Bouquet, jahod a bazalky překvapí svěží letní chutí. Zmrzlinu stačí dosladit podle své chuti medem. Nic víc k tomuto prázdninovému dezertu nepotřebujete. Na 6 nanuků budete potřebovat:
300 g melounu Bouquet
200 g jahod
1 snítku bazalky
2 lžíce medu
Jahody opláchněte a zbavte stopek. Do mixéru vložte nakrájený meloun, jahody, med a bazalku. Vše důkladně rozmixujte. Připravte si tvořítka na nanuky a směs do nich nalijte. Vložte do mrazáku a nechte mrazit alespoň 4 hodiny. Pokud tvořítka nemáte, nalijte směs do kelímků nebo šálků.
Kombinace ovoce a slaného sýra není na jihu Evropy žádným překvapením. Objevte toto nečekaně lahodné duo i vy v čerstvém salátu ze dvou druhů melounů Bouquet se sýrem feta. Připravte si:
200 g červeného melounu Bouquet
200 g žlutého melounu Bouquet
200 g sýru feta
200 g polníčku
1 lžíci černých sezamových semínek
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
pepř
špetku soli
Salát opláchněte a nechte okapat. Pak ho dejte do velké mísy. Melouny a fetu nakrájejte na kostky. Přidejte k salátu. Poté ho zakapejte olejem, citronovou šťávou, přidejte špetku soli, trochu pepře a sezamová semínka. Vše opatrně promíchejte a rozdělte do misek.
Hotová je raz dva a její ovocný obsah můžete měnit podle toho, co máte zrovna po ruce. Melounová limonáda s mátou chutná dětem i dospělým a vychlazená se hodí pro horké prázdninové dny. Budete na ni potřebovat:
300 g melounu Bouquet
2 l perlivé vody
hrst jahod
2 citrony
hrst čerstvé máty
Asi 100 g melounu rozmixujte s několika lístky máty. Vložte do džbánku, přidejte zbylou mátu, zbytek nakrájeného melounu, jahody a na plátky nakrájený citron. Přilejte perlivou vodu, přidejte led a podávejte.
Máte rádi něco ostřejšího? Pak je melounová omáčka ke grilovaným masům ideální pro vás. Nebojte si upravit množství chilli papriček podle toho, kolik snesete.
Připravte si:
200 g melounu Bouquet
2 lžíce pasírovaných rajčat
2 stroužky česneku
1 chilli papričku
1 lžičku třtinového cukru
1 lžičku škrobu
2 snítky tymiánu
sůl, pepř
Meloun rozmixujte. Dejte ho do rendlíku, přidejte nasekanou chilli papričku, rajčata, prolisované stroužky česneku, škrob, sůl, pepř, cukr a lístky tymiánu. Metličkou vše prošlehejte. Pomalu přiveďte k varu a za stálého míchání vařte pár minut. Hotovou omáčku podávejte ke grilovanému masu.
Melouny Bouquet dováží do České republiky společnost Anecoop, která je španělským lídrem v exportu čerstvého ovoce a zeleniny. Firma spolupracuje s více než 70 000 farmáři, jejichž produkty vyváží do více než 60 zemí světa. Celý systém je chráněn ochrannou známkou Naturane s přísnými jakostními předpisy.
Více informací najdete na www.nejlepsimelouny.cz nebo na Instagramu a Facebooku.
Melouny Bouquet jsou k dostání od konce dubna v supermarketech Kaufland, Globus, Albert a ve vybraných maloprodejnách.