Nové nealkoholické pivo s příchutí grepu z produkce Rodinného pivovaru Bernard se stalo příjemným překvapením letošní letní sezóny. „Grep“ byl k dostání dosud pouze čepovaný, nyní je k dispozici také ve vratných skleněných lahvích. Novinka je bezpečně k rozeznání podle etikety typické pro nealkoholická piva Bernard, na které je vyobrazen spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard „s čistou hlavou“.
„Měli jsme k dispozici tři druhy aroma, přírodní, přírodně identické a syntetické. Dodavatel přepokládal, že sáhneme po nejlevnější syntetické verzi, k jeho překvapení jsme ale vybrali přírodní. To je opravdový grep. Když jsem poprvé ochutnal, věděl jsem, že je to ono, že tohle je nápoj, který na trhu chybí. Není to „sladká limonáda“, ale skutečné příjemně hořké pivo s opravdovou chutí a vůní grepu,“ohlíží se za vznikem nového nápoje vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra.
Je tu první možnost ochutnat budoucí Whisky BernardMilovníci kvalitních alkoholických nápojů by měli zpozornět. Rodinný pivovar Bernard dal v limitovaném množství do prodeje tzv. new make své budoucí whisky. K dispozici je pouhých 460 lahví. Novinku předchází skvělá pověst, New make Bernard vyhrál svoji kategorii v soutěži Pálenka roku 2022.
Nefiltrovaný Bernard Free Grep Bitter neobsahuje žádné konzervanty a je mírně doslazovaný sladidlem z rostliny stévie. K dostání je ve značkových prodejnách Bernard a podnicích, které čepují pivo Bernard.
Neprobádanou cestou
První vlastní nealkoholické pivo začal Rodinný pivovar Bernard vařit v roce 2006 se zavedením bodového systému pro řidiče s nulovou tolerancí alkoholu. O rok později přišel pivovar s novinkou – jako první začal vyrábět polotmavé nealko Jantar. Vlastní cestou se pivovar vydal i v roce 2009, kdy se mu podařilo otevřít nový segment trhu. Uvedl nealkoholické pivo s přírodní švestkovou šťávou. Úspěšnou Švestku za rok následovala Višeň. K novému trendu se následně připojili další výrobci. Oba nápoje jsou dodnes oblíbenou součástí nabídky pivovaru, letos rodinu nealkopiv rozšířil Grep.