Knedlíky patří mezi populární přílohy a zažívají comeback. I proto se zabydlely v sortimentu e-shopu Rohlík. Dvorním dodavatelem je firma Knedlíky Láznička, která od května nabídku na online platformě rozšiřuje o dva nové produkty.
Prvním z nich jsou Brynzáky. Jedná se o noky z brambor, brynzy, jemné krupičky, hrubé mouky, vajec a soli. Chuť jim dává právě tradiční tučný sýr z ovčího mléka, díky němuž jsou lahodné a rozplývají se na jazyku. Typicky si je zákazníci mohou naservírovat s opečenou slaninou a cibulkou. Brynzáky rovněž v loňském ročníku soutěže o nejchutnější potravinu získaly ocenění Česká chuťovka, Dětská chuťovka a Cenu novinářů.
Úplnou novinkou, kterou tým Knedlíky Láznička vyvinul výhradně pro Rohlik.cz, je knedlík s názvem Láznička houbový – hřiby. Jedná se o bramborový knedlík plněný hřibovou směsí. Vývoj nového knedlíku pro všechny milovníky hub trval téměř rok: „Češi mají houby rádi. Ostatně na podněty zákazníků jsme se do přípravy nové knedlíkové receptury dali. Odladit jsme museli především náplň z hříbků, hlavně poměry koření. Chtěli jsme vytvořit delikatesu, kterou si příznivci hub zamilují. A máme s ní i plány na expanzi. Předpokládáme totiž, že zaujme i publikum přeshraniční. O tom ale až jindy,“ popisuje šéfkuchař Knedlíky Láznička Petr Kosiner.
Stejně jako všechny knedlíky v nabídce neobsahují ani ty nové žádné konzervanty, éčka, barviva nebo aromata. Knedlík od Lázničky je výhradně ruční záležitost z poctivých surovin. Všechny snad až na bylinky pochází od tuzemských producentů z českých surovin. A jak je možné, že knedlíky vydrží i týden? Tajemství spočívá v technologii balení do ochranné atmosféry.