Budějovický Budvar, národní pivovar, se v rámci programu Lean & Green zavázal ke snížení emisí CO2 o 20 %...
GASTRONOMIE
Články o jídle, stolování, novinky z gastronomie, tipy na akce, festivaly, víno i vinné sklepy. Mnoho informací a doporučení na jednom místě.
Prosecco od herečky CaryDelevingnejako první v republice představilapražská vinárna Wine Not?

5 min čtení
Jako první v Čechách mohli hosté v pražské vinárně Wine Not? okusitšpičkové processo, jehož chuť doladila populární herečka, modelka...
Ochutnejte kombinaci výběrové kávy a širokospektrálního výtažku blahodárných konopných látek včetně CBD

4 min čtení
Káva je pro své specifické vlastnosti jedním z nejoblíbenějších nápojů na planetě. Od tohoto černočerného nápoje běžně očekáváme,...
„Vinaři jsou srdcaři“ a přiměřená konzumace vína je zdraví prospěšná. Takové je motto Národního dne vína a...
Tour de France patří k nejdůležitějším sportovním událostem už téměř 120 let. Její první ročník se, tehdy ještě...
Důvod k oslavě se vždycky najde. Na každý den v roce totiž připadá některý z národních nebo mezinárodních dní, které...
Jedni ho milují, druzí se mu vyhýbají obloukem. Řeč je o hovězím tataráku s topinkami. U tohoto jídla...
Léto pomalu, ale jistě klepe na dveře, a tak si můžeme začít postupně pochutnávat na letošní první...
Do Česka vstupuje nový kavárenský řetězec Caffé Pascucci. Exkluzivní desetiletou smlouvu master franšízanta pro tento zavedený italský...
Česko má 12 finalistů soutěže Diageo Reserve World Class, nejprestižnější barmanské soutěže, kteroupořádá STOCK Plzeň –Božkov. Nejúspěšnější...
Heffron opět v uniformě. Na sběratelské edici se objeví Gabčík, Kubiš a další parašutisté

1 min čtení
Značka Heffron z Palírny U Zeleného stromu navazuje na úspěšné limitované edice sběratelských etiket. Nejstarší evropská palírna připravila...
K jaru a k létu patří růžová vína. Proč se hodí právě na tato roční období? Důvod je jednoduchý....
Posezení u táboráku, odpočinek u nahozeného prutu nebo jen tak panák s přáteli v hospodě? Také už se těšíte,...
Grilovací sezóna pomalu začíná a možná jste se rozhodli, že tento rok to zkusíte i vy. Pokud...
Znáte Jirku Halamku? A víte, že si s ním můžete opět zavařit? Televizní stanice TV Paprika totiž uvádí...
Nejohroženějším druhem českého pohostinství jsou vesnické hospody. Krutě je zasáhl zákaz kouření, zavedení EET, omezení spojená s koronavirovou...
Proslulý želatinový elegán, zlatý medvídek Haribo Goldbären slaví kulaté životní jubileum. Připravte si na oslavu jeho stých...
Sami to moc dobře znáte – vracíte se domů a přemýšlíte, co dnes budete vařit, ale už...
Česká značka Tudlee připravila na léto nové pomazánky – pro chalupáře i příznivce exotiky

3 min čtení
Milujete výrazné slané chutě, ale smaženým a přesoleným jídlům se snažíte spíše vyhýbat? Zpestřujete si jídelníček slanými...
Rakletování je oblíbený způsob grilování sýrů, který má svůj původ ve Švýcarsku a je známý po celém...
Antonín Bradáč, mistr thajské kuchyně, předvede část svého vítězného menu z roku 2014, kdy zvítězil se svým thajským...
Zajímavosti o svrchně kvašených pivech pohledem Romana Šolce, obchodního sládka Pivovaru Radegast

4 min čtení
I když je Česko pořád doménou klasických ležáků a výčepních piv, v poslední době vzrůstá obliba svrchně kvašených...
Pokud máte rádi kávu, určitě chcete držet krok s kávovými novinkami, které zrovna frčí. Cold brew jako takové...
Královský ležák 12 a nealkoholické pivo Královsky hořké nealko pivovaru Krušovice získaly ocenění Monde Selection. V letošním jubilejním...
Přichází čas slunce a ovocného osvěžení! S čaji TEEKANNE World of Fruits si užijete šťavnatou chuť jahod, pomeranče...
Císařská bábovka, mouřenín nebo francouzský savarin, tak to jsou jen některé z historických receptů na bábovku z dob našich...