Kubánský výrobce ikonického rumu Havana Club spojil své síly s francouzskou značkou Pigalle Paris, známou pro své barevné...
GASTRONOMIE
Články o jídle, stolování, novinky z gastronomie, tipy na akce, festivaly, víno i vinné sklepy. Mnoho informací a doporučení na jednom místě.
Každé roční období je něčím specifické, a pro léto to jsou samozřejmě pořádné „grilovačky“. Tentokrát se zaměříme...
Budějovický Budvar uvařil ve spolupráci s minipivovarem Nachmelená Opice limitovanou edici piva Opičí Ejl. Jedná se o...
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete...
El Gaucho je opět v Praze a jejich přáním je, aby hosté považovali jejich steaky za ty nejlepší,...
Dobročinné menu food blogerky Markéty Pavleje exkluzivně v srpnu v restauraci Červený jelen

3 min čtení
Známá a respektovaná food blogerka Markéta Pavleje alias Kitchenette, tým oblíbené pražské restaurace Červený jelen v čele s šéfkuchařem...
Co by to bylo za léto bez osvěžujících drinků, které vás v mžiku přenesou někam na riviéru? Ať...
Léto je tou správnou příležitostí naplno si vychutnat mimořádné zážitky – včetně těch pivních. Hned dva nové...
Degustátoři slovenské soutěže Víno TERRA WAG 2021 zvolili šampiónem vítěze kategorie šumivých vín Mucha Sekt Rosé Sec....
Probudit se do vlahého srpnového dne a nechat se příjemně šimrat mírnými paprsky slunce. Mít dost času...
Palírna U Zeleného stromu letos slaví 503 let od svého založení. Přes léto zve na speciální exkurze.

1 min čtení
Palírna U Zeleného stromu letos slaví 503 let od svého založení. Přes léto zve na speciální exkurze.
Prostějovská Palírna U Zeleného stromu slaví 503 let od svého založení. Při této příležitosti připravila speciální prohlídky...
Portobello burger je stále v kurzu! Připravit si ho můžete hned v několika verzích. Pro vegetariány pouze s grilovaným kloboučkem...
Příjemné teplé večery opět volají po letních grilovačkách, zábavě a pobytu na čerstvém vzduchu. Po uplynulých měsících...
Jaké jsou zásady zdravého vaření bez toxinů? také na způsob přípravy pokrmů a správný materiál nádobí, radí...
Ještě neznáte rakytník? A víte, že v parném létě dokáže nabídnout osvěžení, lahodnou chuť i vitamíny? Třeba vitamín...
Komise someliérů soutěže TOP 77 VÍN V ČESKÉ REPUBLICE 2021 ocenila hned tři produkty značky Mucha Sekt. Po...
Dát městu šťávu je v parném létě pořádná výzva! Když ale máte na pomoc novinku Cool nealko Rybíz...
Osm rad pro klidné léto aneb Hoďte starosti o jídlo a nákupy za hlavu a užijte si porci léta navíc

6 min čtení
Starostí a stresu jsme si v posledním roce užili až příliš. Je proto nejvyšší čas hodit vše za...
Dlouhé letní večery přímo vybízejí k pořádné „grilovačce“. Proč si o nějaký gril nezasoutěžit? Hlavní cenou spotřebitelské soutěže...
Kvašení zeleniny je jedním z nejstarších způsobů uchovávání potravin. V současné době, kdy je trendem sezónnost, lokální produkty a...
Vyzkoušejte sladký recept z kuchařky pro kombinované parní trouby (DGC) Miele – Čokoládová roláda s višněmi

2 min čtení
Čokoládová roláda s višněmi Časová náročnost: 30 minut Suroviny na 1 moučník: Na čokoládový piškot: ...
Bistro a rotisserie KRO Kitchen, jež se nachází na náměstí Jiřího z Poděbrad, otevřelo před dvěma lety. Za...
Na českém trhu najdete tisíce vín, tuzemských i zahraničních, dobrých i špatných. Jak se ve víně vyznat?...
Legendární spodně kvašený ležák Pilsner Urquell už jistě důkladně znáte. Nejvyšší čas blíže se seznámit také s jeho...
O tom, že někdy méně znamená více, svědčí porovnání prastarých druhů obilovin s nově šlechtěnými, které původní plodiny...
Véčko bývá symbolem vítězství. Ve spojení Vína a Vincentky to vypadá na vítězný double. Spojilo se tady...