Vánoce jsou časem, kdy se scházíme s rodinou a přáteli, abychom si užili nejen radost z dárků, ale i společné chvíle u svátečního stolu. Sýrová roláda, štrúdl nebo řízek doplněné Olomouckými tvarůžky promění klasické pokrmy v lahodné a vyvážené pochoutky, které potěší každého milovníka dobrého jídla.00
Olomoucké tvarůžky obsahují plnohodnotné bílkoviny, vápník a mají nízkou energetickou hodnotu. „Díky svému složení jsou Olomoucké tvarůžky skvělou volbou i pro vánoční pohoštění. Dají se s nimi v kuchyni vykouzlit recepty, které zaujmou nejen chutí, ale i lehkostí. Ocení je tak každý, kdo hledá během Vánoc zdravější pochutnání bez zbytečných kalorických výčitek,“ řekl Leoš Kalandra, vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.
Vánoční tvarůžkový štrúdl nabízí lahodnou variantu bez cukru, vánoční loštický řízek s bramborovým salátem je ideální jako sytý, ale odlehčený oběd pro rodinné setkání během svátečních dní a slavnostní sýrová roláda se skvěle hodí jako stylový štědrovečerní předkrm.
- Vánoční tvarůžkový štrúdl
- balíček listového těsta
- 150 g Olomouckých tvarůžků
- 100 g šunky, vejce na potření
Postup: Rozválené listové těsto poklademe šunkou a plátky tvarůžků, zarolujeme a potřeme vejcem. Pečeme do zlatova a podáváme teplé či studené. TIP: Přidáním vrstvy kysaného zelí mezi šunku a tvarůžky pozvednete chuťový zážitek na novou úroveň.
- Vánoční loštický řízek
- 150 g Olomouckých tvarůžků
- 400 g mletého vepřového masa
- vejce, 5 stroužků česneku, strouhanku, sůl, pepř, majoránku, olej
Postup: Smícháme maso s nastrouhanými tvarůžky, vejcem, česnekem a kořením, přidáme strouhanku, vytvarujeme řízky, obalíme v trojobalu a osmažíme. Hodí se k bramborovému salátu i kaši.
- Slavnostní sýrová roláda
- 200 g Olomouckých tvarůžků
- 500 g plátkového Eidamu
- 250 g měkkého tvarohu
- 150 g šunkového salámu
- 1 cibuli, 50 g másla, pepř, sladkou papriku, nasekanou petrželku
Postup: Na plechu vyloženém pečicím papírem rozložíme plátkový sýr tak, aby se okraje plátků překrývaly. Vložíme na pár minut do trouby vyhřáté na 150 °C, dokud se sýr nespojí v jednolitou plochu. Nasekané tvarůžky, šunku a cibuli smícháme s tvarohem, utřeným máslem a kořením. Směs naneseme na sýr a zarolujeme. Roládu necháme ztuhnout v lednici a před podáváním nakrájíme.