Recept šéfkuchaře Grandhotelu PUPP Ondřeje Korába
Počet porcí: 4
Ingredience :
250 g cibule
200 ml smetany 33%
500 ml perlivé Mattoni
2 bobkové listy
50 g másla
30 g cukru
20 ml jablečného octa
80 g žampionů
100 g brambor
sůl
Sedlina:
3 vejce
50 ml smetany
25 g lanýžové pasty
máslo na vymazání formiček
sůl
Koprový olej:
30 ml rostlinného oleje
20 g kopru
Technologický postup:
Tenké plátky cibule nechte zesklovatět na másle. Přidejte bobkový list a zalijte octem. Poté přilijte Mattoni a základ provařte. Zjemněte smetanou, osolte, ocukrujte, vyjměte bobkový list a důkladně rozmixujte. Je-li řídký, přidejte pár kostek uvařených brambor. Krém přeceďte přes cedník, aby měl hladkou konzistenci.
Oloupané brambory nakrájené na kostky uvařte zvlášť v osolené vodě.
Žampiony nakrájejte na plátky, můžete je orestovat na másle.
Sedlina: Z vajec, lanýžové pasty, smetany a špetky soli ušlehejte směs, kterou nalijete do formiček vymazaných máslem a uvaříte v páře.
Koprový olej: Kopr rozmixujte s olejem a přeceďte přes plátýnko.
Servis: Do talíře položte vaječnou sedlinu, brambory, žampiony (syrové nebo orestované) a vše zalijte krémovou polévkou. Bohatě zakápněte koprovým olejem