
V dalším dílu Show Jana Krause se představí herečka, moderátorka a dabérka Tereza Bebarová, MMA zápasník Jiří Procházka a profesionální jedlík Radim Dvořáček.
Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 12. února ve 21.40 na Primě.
Dnes večer přivítáme jako prvního hosta herečku Terezu Bebarovou, jejíž domovskou scénou je Divadlo Na Vinohradech, současně se věnuje velice intenzivně dabingu, ale také třeba vaření, respektive pečení. „Peču,“ přitakává, „jsem se rozpekla. To je něco jiného než vaření. To je v podstatě exaktní věda. Musíte mít digitální váhu a váží se na gramy i vajíčka.“ K pekařskému a cukrářskému umění ji prý přivedla spolupráce na televizním pořadu o pečení, na kterém se spolu s Václavem Koptou podílela jako moderátorka. „Chtěla jsem tomu i rozumět,“ vzpomíná a vysvětluje, že i když může být pečení někdy zdlouhavé, člověka naučí trpělivosti. „Jste pak zenový mistr, jste pak z toho takový vyrelaxovaný.“ Kouzlo pečení pak objevuje společně se svým životním partnerem, scenáristou Ivanem Kotmelem, se kterým se poznali v sedmnácti letech a se kterým spokojeně žije už více než třicet let. „My jsme si dali v jednadvaceti na chvíli takové volno,“ vysvětluje zvědavému moderátorovi, zda je její muž skutečně jejím prvním a jediným. „Protože nám všichni říkali – nám bylo sedmnáct – jo první, no tak to musíš zkusit ještě někoho jiného, to nevyjde na poprvé na celý život, to vůbec, to se rozejděte, to až tak druhý třetí… to nás hodně znervóznilo. Takže jsme si tak nějak mimoslovně – my jsme si to neřekli – dali volno. Oba zároveň. Abychom si vyzkoušeli i jiné alternativy. A po roce nebo půlroce jsme zjistili, že to bylo zajímavé, ale že ten výběr byl úplně supr na poprvé.“ Velmi důležitou roli v jejich životě hraje také zdravý životní styl, a tak sympatická herečka vysvětluje, jak po ránu, dříve než se zavěsí do domácího vyvěšovače hlavou dolů nebo než jdou na trampolínu, probouzí lymfu. To se dělá poklepáváním po těle od nohou směrem nahoru. „Abychom se neklepali rukama, máme takovou vychytávku – gongové a tympánové paličky. Partner si říkal, že to chce větší úder, a tak sedl k internetu a objednal někde u Zlína gongové a tympanové paličky,“ vypráví Tereza. „A je to výborný!“ Teprve pak jsou prý připraveni jít si zacvičit na svoji malou domácí fitness trampolínu a dát si hnědku. „To je takový koktejl, který si děláme každé ráno,“ popisuje. „Je tam filtrovaná voda, která byla ve sklenici s šungitem, ten ji čistí. Pak do toho dáte chlorofyl, to je míza z rostlin a je to dobré na okysličení, je to antioxidant. Pak si tam dáme pět kapek jódu, dále mumio, což je taková pryskyřice, ale my tomu říkáme hovínka z netopýrů. Bůhví co to je, chutná to strašně. Pak tam dáme fytominerály, což je nejlepší forma minerálů – zinek, mix, keltskou sůl a šupnem to do sebe.“ A proč že to vlastně dělají? „Chceme dětem vydržet co nejdéle,“ uzavírá s úsměvem maminka dvou dcer.
Dalším hostem bude bojovník smíšených bojových umění (MMA) Jiří BJP Procházka, kde „BJP“ znamená „bomby jak pí**“. „V UFC (Ultimate Fight Championship), když jsem se jim to snažil vysvětlit jako svoji přezdívku, tak se to snažili dohledat. Já jsem jim tedy říkal, že je to ,Best Jiri Prochazkaʻ, abych to nějak zaonačil, ale nechtějí to kvůli tomu významu vyhlásit,“ posteskne si. „Ale já je zlomím,“ dodává vesele nejúspěšnější český MMA zápasník a šampion polotěžké váhy, který se do slavné americké organizace UFC probojoval jako jeden z mála Čechů. „Je to především o tom vnitřním nastavení,“ vysvětluje, proč si myslí, že pro to, aby byl zápas vítězný, nejde ani tak o soupeře. „Protože ten největší zápas musí svést člověk sám se sebou… vlastně ani ne svést. Kdo chce, tak bojuje sám se sebou. Kdo chce, tak se spřátelí sám se sebou.“ Za jeho úspěchem ale také stojí spousta dřiny a tréninku. „Musí se makat,“ dodává borec, který pochází z jihomoravské obce Hostěradice. A protože Jana Krause pobouřilo, že Jiřího rodná ves na svých webových stránkách nezmiňuje jeho jméno, rozhodne se zavolat tady a teď přímo starostovi. Svůj záměr nevzdá, ani když starosta telefon nebere, a zavolá místostarostu. Během telefonního rozhovoru v přímém přenosu vyřídí všechno, co mu leží na srdci, včetně stavební parcely pro Jiřího. „Pozemek tam je,“ raduje se mezinárodní zápasnická hvězda. Na závěr pak prozradí, v čem spočívá tzv. omad diet, kterou nyní praktikuje. „Je to taková sparťanská dieta, kdy z celého dne, z celých 24 hodin mám čtyřhodinové okno, kdy si dávám svoji hnědku,“ dodává ironicky a v narážce na svoji předřečnici. „Je to hlavně kvůli regeneraci, protože po nějakém čase dochází k tomu, že tělo zapíná nějaké systémy, díky kterým se samo uzdravuje. Myslím, že půst je pro člověka docela zdravý.“ Kromě toho, že je mimořádným sportovcem, se svou nadací BJP Foundation pomáhá Jiří vážně nemocným dětem a mladistvým.
Posledním dnešním hostem je také přeborník, ovšem nikoli v zápase, nýbrž v jídle. Pan Radim Dvořáček například dokáže zdolat 228 kusů ovocných knedlíků neboli 6 kilo za hodinu; 50 vajec a 4 litry mléka za 8 minut. Má také oficiálně zapsané výkony v České knize rekordů – 4,5 kg bramborového salátu za 15 minut; 4,1 kg špeclí za 33 minut; 5 litrů kefírového mléka za 67 sekund; 3 salámové pizzy za 9,59 minut. „To bylo slabší,“ hodnotí sebekriticky svůj výkon v pojídání pizzy Radim, pro kterého už se ze zákulisí nesou dvě ohromné mísy bramborového salátu. „On se jí nejlíp, protože má hodně majonézy a dobře klouže,“ dodává na vysvětlenou, proč si vybral ten nejlevnější. V jakém čase se panu Radimovi podaří spořádat čtyři kila bramborového salátu? Jak se cítí po výkonu a jak dlouho to vydrží? A jaké jídlo se tráví nejhůře? To a mnohem více se dozvíme v dalším premiérovém dílu oblíbeného pořadu Show Jana Krause na Primě!