Pro přípravu pokrmu budete potřebovat:
500g bio flank steak
hrst bio petrželové natě
2 stroužky bio česneku
1 feferonka
několik snítek oregana
1 lžička bio vinného octa
1 lžíce bio olivového oleje
4 větší bio brambory
sůl a bio pepř
Oloupané brambory nakrájíme na mandolíně nebo nožem na tenké plátky. Plátky brambor potřeme olejem a napícháme zhusta na připravené grilovací jehly. Bramborové špízy zarovnáme nožem do pravidelného tvaru a pečeme nad dřevěným uhlím dostatečně vysoko aby se nepřipalovaly, dokud brambory nezměknou.
Poté si připravte omáčku chimichurri. Do misky přidejte nasekanou petrželovou nať bez stonku, česnek, feferonku, snítka oregana, vinný ocet a olivový olej. Vše promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Maso na grilování vyndáme z chladničky už ráno, aby v době přípravy mělo pokojovou teplotu. Ostrým nožem prořízneme do masa podlouhlou kapsu a naplníme ji připravenou omáčkou chimichurri. Část omáčky chimichurri odložíme stranou. Otvor v mase uzavřeme špejlí, maso osolíme a pečeme nad mírně žhnoucím uhlím z každé strany přibližně 4 minuty. Dobře připravený flank steak by měl při stisku prsty pružit. Necháme ho chvíli odpočinout a potom servírujeme bramborový špíz, na plátky nakrájený plněný flank steak a přidáme ke každé porci trochu zbylé salsy chimichurri.