Přejít na obsah
11. 7. 2025
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Spotify

Life4you.cz

lifestyle, kultura, cestování …

  • LIFESTYLE
    • DOMÁCÍ MAZLÍČCI
    • KOSMETIKA
    • PRO MUŽE
    • PRO ŽENY
    • PRO DĚTI
    • TECHNOLOGIE
  • CESTOVÁNÍ
    • PO EVROPĚ
    • PO ČECHÁCH
    • S Life4you NA CESTÁCH
    • ZOO, BOTANICKÁ ZAHRADA
  • ZDRAVÍ
  • BYDLENÍ
  • GASTRONOMIE
    • SVĚT PIVA
    • SVĚT VÍNA
    • VAŘENÍ
  • KULTURA
    • FILM
    • DIVADLO
    • HUDBA
    • KNIHY
    • GALERIE, MUZEA, VÝSTAVY
    • TV – ROZHLAS
  • AUTO – MOTO
  • SPORT
  • ZPRÁVY
    • Z DOMOVA
    • ZE SVĚTA
  • TESTY
  • SOUTĚŽE
podcasty
  • Domů
  • GASTRONOMIE
  • VAŘENÍ
  • Halloween – bábovka/dortík seřezaný do tvaru dýně, vydlabaný a naplněný bonbony Wummis a další
  • VAŘENÍ

Halloween – bábovka/dortík seřezaný do tvaru dýně, vydlabaný a naplněný bonbony Wummis a další

Life4you.cz - MP 10. 10. 2023 2 min čtení
Halloween

Na dort o průměru 20 cm budete potřebovat:

Na těsto:

  • 10 vajec
  • 10 lžic krupicového cukru
  • 12 lžic hladké mouky
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • špetku soli

Na krém:

  • 500 g mascarpone
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1/3 lžičky mleté vanilky
  • oranžové barvivo – nemusí být
  • 30 g čokolády na ozdobu
  • Haribo Wummis a jiné na ozdobu

Začneme s přípravou korpusu. Troubu předehřejeme na 180 C° a tři stejné formy o průměru 20 cm vymažeme lehce olejem. Celá vajíčka společně s cukrem a špetkou soli v robotu či ručním šlehačem vyšleháme do hladké, světlé a nadýchané pěny, trvá to asi 10 minut. Vajíčka musí být opravdu dokonale vyšlehaná a tvořit lehké špičky, jinak korpus nebude nadýchaný. Jakmile je směs vyšlehaná, snížíme rychlost na minimum a jen rychle zašleháme olej.

Hladkou mouku opatrně po lžících zapracujeme stěrkou do našlehaných vajec. Snažíme se pracovat opatrně, abychom neporušili vzduchové bublinky. Těsto pouze lehce podebíráme a zbytečně nemícháme navíc a pracujeme opravdu jen stěrkou, nikoliv metličkou.

Takto připravené těsto přelijeme do připravených forem. Jednotlivé formy zvážíme, abychom se ujistili, že je v každé opravdu stejné množství těsta. Vložíme do vyhřáté trouby na cca 20-25 minut. Korpusy by měly být po upečení krásně hnědé, měkké a zcela zarovnané. Upečené necháme vychladnout ve formách asi 10 minut, poté vyklopíme a necháme dojít do pokojové teploty.

Během pečení korpusů připravíme čokoládovou ozdobu. Čokoládu ve vodní lázni za občasného míchání rozpustíme na hladkou čokoládovou omáčku. Připravíme kousek pečicího papíru a pomocí špejle nakreslíme a vyplníme dva velké trojúhelníčky, jeden menší, nakonec nakreslíme pusu dýně. Necháme ztvrdnout.

Jakmile jsou korpusy již vychladlé, připravíme krém. Mascarpone lehce prošleháme s moučkovým cukrem a vanilkou, poté přidáme studenou smetanu ke šlehání a vyšleháme do hladkého a hustého krému. Nakonec přidáme barvivo. Jednotlivé korpusy promažeme trochou krému, největší část si však necháme na dokončení. Promazaný dort seřízneme do tvaru dýně. Vršek lehce vydlabeme cca 8 cm, abychom vytvořili prohlubeň, do které nasypeme bonbonky. Celý dort pomažeme oranžovým vanilkovým krémem a přidáme ztuhlé čokoládové ozdoby. Nakonec dort naplníme Haribo Wummis a dalšími bonbonky a můžeme podávat.

 

Tags: recepty vaření

Pokračovat ve čtení

Předchozí článek: Co je ti? Nic. Na Světový den duševního zdraví 10. října bude mít premiéru alarmující dokument o dětské duši a neutěšeném stavu dětské psychiatrické péče v České republice
Další článek: Podzim a Dušičky ve znamení udržitelnosti: Vytvořte si dekoraci pro radost i k uctění památky zesnulých

Trendy

Po více než 300 letech byly identifikovány ostatky významného barokního lékaře Jana Františka Löwa z Erlsfeldu Jana Františka Löwa z Erlsfeldu, Národní muzeum, 1

Po více než 300 letech byly identifikovány ostatky významného barokního lékaře Jana Františka Löwa z Erlsfeldu

11. 7. 2025
Frýdlantský hrad a zámek pomyslně bourá bariéry – interiéry jsou nyní přístupné i osobám imobilním Frýdlantský hrad , cestování, 2

Frýdlantský hrad a zámek pomyslně bourá bariéry – interiéry jsou nyní přístupné i osobám imobilním

11. 7. 2025
Brazilský víkend v Zoo Praha Zoo Praha 1 3

Brazilský víkend v Zoo Praha

11. 7. 2025
Nenechte si hudební festival zkazit deštěm, zimou, horkem ani dalšími nepříjemnostmi. Jak se obléci a co nezapomenout? hudební festival, Trenýrkárna.cz 4

Nenechte si hudební festival zkazit deštěm, zimou, horkem ani dalšími nepříjemnostmi. Jak se obléci a co nezapomenout?

11. 7. 2025
Projekt Učme se přežít spouští edukativní e-book pokrývající všechny aspekty života motorkáře Učme se přežít, auto, moto, 5

Projekt Učme se přežít spouští edukativní e-book pokrývající všechny aspekty života motorkáře

11. 7. 2025
Psí abeceda lásky a oddanosti: Objevte fascinující svět plemen od M po… (třináctá část) pudl 2 6

Psí abeceda lásky a oddanosti: Objevte fascinující svět plemen od M po… (třináctá část)

11. 7. 2025

Související články

Gazpacho: Tekuté slunce Andalusie – Dokonale osvěžující chuť léta Gazpacho 1
3 min čtení
  • VAŘENÍ

Gazpacho: Tekuté slunce Andalusie – Dokonale osvěžující chuť léta

10. 7. 2025
Sladká letní rychlovka se skyrem – borůvkový koláč plný antioxidantů Borůvkový rychlokoláč , pečení, recept
3 min čtení
  • VAŘENÍ
  • GASTRONOMIE

Sladká letní rychlovka se skyrem – borůvkový koláč plný antioxidantů

10. 7. 2025
Okurková sezóna: Jak zavařit křupavé nakládačky krok za krokem Zavarovani okurek 2
4 min čtení
  • VAŘENÍ
  • GASTRONOMIE

Okurková sezóna: Jak zavařit křupavé nakládačky krok za krokem

9. 7. 2025
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí, rajčátky a medovo-hořčičným dipem letní kuře z grilu
3 min čtení
  • VAŘENÍ
  • GASTRONOMIE

Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí, rajčátky a medovo-hořčičným dipem

8. 7. 2025
Královnou letních oslav je italská rozkvetlá focaccia rozkvetlá focaccia
4 min čtení
  • VAŘENÍ
  • GASTRONOMIE

Královnou letních oslav je italská rozkvetlá focaccia

7. 7. 2025
Voňavé léto na plechu: nadýchaný koláč ze sezónního ovoce nadýchaný koláč ze sezónního ovoce, babiččina volba
3 min čtení
  • VAŘENÍ
  • GASTRONOMIE

Voňavé léto na plechu: nadýchaný koláč ze sezónního ovoce

6. 7. 2025

Další web life4you.cz

Křižovatka chutíKřižovatka chutí

PODCASTY

REKLAMA

Hambalek-DESIGN

ARCHIV ČLÁNKŮ

Červenec 2025
Po Út St Čt Pá So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
« Čvn    

Odběr newsletteru

registrace 

Možná jste přehlédli

Po více než 300 letech byly identifikovány ostatky významného barokního lékaře Jana Františka Löwa z Erlsfeldu Jana Františka Löwa z Erlsfeldu, Národní muzeum,
2 min čtení
  • GALERIE, MUZEA, VÝSTAVY
  • KULTURA

Po více než 300 letech byly identifikovány ostatky významného barokního lékaře Jana Františka Löwa z Erlsfeldu

11. 7. 2025
Frýdlantský hrad a zámek pomyslně bourá bariéry – interiéry jsou nyní přístupné i osobám imobilním Frýdlantský hrad , cestování,
3 min čtení
  • PO ČECHÁCH
  • CESTOVÁNÍ

Frýdlantský hrad a zámek pomyslně bourá bariéry – interiéry jsou nyní přístupné i osobám imobilním

11. 7. 2025
Brazilský víkend v Zoo Praha Zoo Praha 1
2 min čtení
  • ZOO, BOTANICKÁ ZAHRADA
  • CESTOVÁNÍ

Brazilský víkend v Zoo Praha

11. 7. 2025
Nenechte si hudební festival zkazit deštěm, zimou, horkem ani dalšími nepříjemnostmi. Jak se obléci a co nezapomenout? hudební festival, Trenýrkárna.cz
5 min čtení
  • LIFESTYLE

Nenechte si hudební festival zkazit deštěm, zimou, horkem ani dalšími nepříjemnostmi. Jak se obléci a co nezapomenout?

11. 7. 2025
  • Spolupracujeme
  • Nabídka inzerce
  • GDPR
  • info@life4you.cz
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Spotify
Copyright © 2021 - 2025 Všechna práva vyhrazena.
Spravovat Souhlas
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit předvolby
{title} {title} {title}