Jaký druh ovoce je pro nás naprosto nejtypičtější, pokud se řekne zima? Zcela jistě odpovíte: Jablko. Tak proč si z něj nepřipravit horký nápoj, který vás během sychravých a chladných dnů báječně zahřeje? Suroviny, pro které si půjdete do obchodu, doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 20 min.
Náročnost: *
Ingredience:
1,2 l jablečného moštu
4 ks celé skořice
1 ks badyánu
0,1 l medu
1 BIO pomeranč
5 ks hřebíčku
Postup:
- Jablečný mošt zahřejeme, ale nevaříme. Pomeranč důkladně umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme všechny ingredience a necháme na mírném plameni dalších cca 5 minut zahřívat. Mošt přelijeme přes sítko a podáváme.
Tip: Pokud nám doma zbylo několik starších jablek a nevíme, co s nimi, můžeme je vymačkat a přidat do jablečného moštu.