Přejít na obsah
11. 7. 2025
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Spotify

Life4you.cz

lifestyle, kultura, cestování …

  • LIFESTYLE
    • DOMÁCÍ MAZLÍČCI
    • KOSMETIKA
    • PRO MUŽE
    • PRO ŽENY
    • PRO DĚTI
    • TECHNOLOGIE
  • CESTOVÁNÍ
    • PO EVROPĚ
    • PO ČECHÁCH
    • S Life4you NA CESTÁCH
    • ZOO, BOTANICKÁ ZAHRADA
  • ZDRAVÍ
  • BYDLENÍ
  • GASTRONOMIE
    • SVĚT PIVA
    • SVĚT VÍNA
    • VAŘENÍ
  • KULTURA
    • FILM
    • DIVADLO
    • HUDBA
    • KNIHY
    • GALERIE, MUZEA, VÝSTAVY
    • TV – ROZHLAS
  • AUTO – MOTO
  • SPORT
  • ZPRÁVY
    • Z DOMOVA
    • ZE SVĚTA
  • TESTY
  • SOUTĚŽE
podcasty
  • Domů
  • GASTRONOMIE
  • Prestižní mezinárodní kuchařská soutěž S.Pellegrino Young Chef Academy, která otevírá dveře mladým talentovaným kuchařům, se rozjela naplno
  • GASTRONOMIE

Prestižní mezinárodní kuchařská soutěž S.Pellegrino Young Chef Academy, která otevírá dveře mladým talentovaným kuchařům, se rozjela naplno

Life4you.cz - MP 2. 5. 2024 4 min čtení
kuchařská soutěž S.Pellegrino Young Chef Academy

Soutěž S.Pellegrino Young Chef Academy 2024-25, celosvětová iniciativa, jejímž cílem je objevovat a mentorovat nejtalentovanější mladé kuchaře na světě, se rozjíždí naplno. Aktuálně bylo vyhlášeno složení poroty pro regionální kolo naší oblasti jižní a východní Evropa. Jejím úkolem je vybrat regionálního vítěze, který postoupí do finále. 

Tato globální iniciativa hledá a podporuje nejnadějnější a nejtalentovanější mladé kuchaře. Účast znamená připojit se k ambicióznímu projektu S.Pellegrino Young Chef Academy, který chce zlepšovat svět prostřednictvím kvalitní gastronomie. Účastníci budou mít jedinečnou příležitost stát se součástí mezinárodní komunity a posílit své schopnosti prostřednictvím vzdělávání, mentorství, networkingu a kariérních příležitostí. Během soutěže budou úzce spolupracovat se světoznámými šéfkuchaři, kteří jim pomohou přenést jejich vizi budoucnosti na talíř a zdokonalit jejich kulinářské dovednosti. kucharska soutez S.Pellegrino Young Chef Academy 3

V regionální porotě zasednou tito šéfkuchaři: Victor Borg z Malty, Thanos Feskos z Řecka, Alexandru Iacob z Rumunska, Igor Jagodic ze Slovinska a Iwona Niemczewska z Polska. Během regionálního finále budou členové poroty hodnotit signature pokrmy podle tří zlatých pravidel, přičemž každému z nich bude přiděleno hodnocení od jedné do deseti bodů: 

Technické dovednosti:
 technické dovednosti a kompetence ve všech fázích zpracování vybraných surovin (výběr surovin, zpracování surovin, kuchařské techniky, recept). 

Kreativita
: schopnost syntetizovat vlastní kuchařskou filozofii v rámci receptu. Schopnost definovat své zkušenosti, znalosti a profesní dovednosti osobitým a inovativním způsobem, jakož i objevovat nové, podnětné a inovativní perspektivy s osobitým a moderním stylem při zachování dokonalé rovnováhy mezi chutí a vzhledem. 

Osobní přesvědčení:
 schopnost sdělit své „krédo“, svůj pohled na svět a kuchyni, v jasném sdělení. Poselství, které je předáno vytvořením pokrmu, jenž není ničím jiným než vyjádřením přesvědčení, vizí, zkušeností a technických dovedností, které vedly k vytvoření konceptu identity a hodnot mladého kuchaře v oblasti vaření. 

Kdy, kde a jak se přihlásit
Mladí kuchaři do 30 let, včetně zástupců z České republiky, mají možnost přihlásit se na webové stránce soutěže https://www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com/ do 19. června 2024, a to zasláním receptu na svoji originální specialitu, která vyjadřuje jejich osobní vizi, jedinečné dovednosti a kreativitu. Stejně jako v předchozích ročnících bude první výběrová fáze hodnocena institutem ALMA (Mezinárodní školou italského kulinářského umění). ALMA vybere užší seznam mladých kuchařů, kteří se zúčastní regionálních finále, která se budou konat napříč světem ve druhé polovině roku 2024. 

„Regionální vítězové se utkají na Grand Finale, kde budou soutěžit o cenu S.Pellegrino Young Chef Academy 2024-25. Aby získali titul, kuchaři musí ohromit globální Grand Jury – uznávanou porotu mezinárodně proslulých šéfkuchařů – tím, že prokážou nepřekonatelné technické schopnosti i skutečnou kreativitu,“ doplňuje Michal Kučera z Global Wines & Spirits, distributora S.Pellegrino pro Českou republiku. 

V rámci soutěže budou uchazeči také soutěžit o tři další ceny, které ocení různorodé názory a přístupy mladých kuchařů k vytváření pozitivní společenské změny prostřednictvím jídla: 

Cena S.Pellegrino za sociální odpovědnost
: hlasuje o ní Asociace udržitelných restaurací, která provozuje Food Made Good, program a globální komunitu pro podporu udržitelnosti v pohostinství, vítězné jídlo bude reprezentovat princip, že jídlo je nejlepší, když je výsledkem sociálně odpovědných přístupů, zahrnujících zdroje a sociální i environmentální požadavky; 

Cena Acqua Panna za propojení v gastronomii:
 hlasuje o ní porota mentorů, vítěz této ceny připraví jídlo, které reprezentuje kulinářské dědictví rodného regionu šéfkuchaře. Jídlo by mělo zdůraznit tradiční kulinářské postupy a osobní moderní vizi, poskytující spojení mezi minulostí a budoucností; 

Cena Fine Dining Lovers Food for Thought:
 hlasuje o ní online komunita Fine Dining Lovers, tato cena bude pro mladého kuchaře, který nejlépe reprezentuje své osobní přesvědčení pomocí svého osobitého jídla. 

kucharska soutez S.Pellegrino Young Chef Academy 2

Tags: gastronomie soutěž

Pokračovat ve čtení

Předchozí článek: Májová Zoo Praha: slunící se zvířata a prodloužená otevírací doba
Další článek: Od července registrace, v srpnu už šetření. Česko se připravuje na spuštění komunitní energetiky pro aktivní zákazníky

Trendy

Po více než 300 letech byly identifikovány ostatky významného barokního lékaře Jana Františka Löwa z Erlsfeldu Jana Františka Löwa z Erlsfeldu, Národní muzeum, 1

Po více než 300 letech byly identifikovány ostatky významného barokního lékaře Jana Františka Löwa z Erlsfeldu

11. 7. 2025
Frýdlantský hrad a zámek pomyslně bourá bariéry – interiéry jsou nyní přístupné i osobám imobilním Frýdlantský hrad , cestování, 2

Frýdlantský hrad a zámek pomyslně bourá bariéry – interiéry jsou nyní přístupné i osobám imobilním

11. 7. 2025
Brazilský víkend v Zoo Praha Zoo Praha 1 3

Brazilský víkend v Zoo Praha

11. 7. 2025
Nenechte si hudební festival zkazit deštěm, zimou, horkem ani dalšími nepříjemnostmi. Jak se obléci a co nezapomenout? hudební festival, Trenýrkárna.cz 4

Nenechte si hudební festival zkazit deštěm, zimou, horkem ani dalšími nepříjemnostmi. Jak se obléci a co nezapomenout?

11. 7. 2025
Projekt Učme se přežít spouští edukativní e-book pokrývající všechny aspekty života motorkáře Učme se přežít, auto, moto, 5

Projekt Učme se přežít spouští edukativní e-book pokrývající všechny aspekty života motorkáře

11. 7. 2025
Psí abeceda lásky a oddanosti: Objevte fascinující svět plemen od M po… (třináctá část) pudl 2 6

Psí abeceda lásky a oddanosti: Objevte fascinující svět plemen od M po… (třináctá část)

11. 7. 2025

Související články

Piknik v parku i gurmánský let. V podání pekařství PAUL chutná léto skvěle! Francouzské pekařství PAUL, Croissant Royal, PAUL,
2 min čtení
  • GASTRONOMIE

Piknik v parku i gurmánský let. V podání pekařství PAUL chutná léto skvěle!

10. 7. 2025
Sladká letní rychlovka se skyrem – borůvkový koláč plný antioxidantů Borůvkový rychlokoláč , pečení, recept
3 min čtení
  • VAŘENÍ
  • GASTRONOMIE

Sladká letní rychlovka se skyrem – borůvkový koláč plný antioxidantů

10. 7. 2025
Okurková sezóna: Jak zavařit křupavé nakládačky krok za krokem Zavarovani okurek 2
4 min čtení
  • VAŘENÍ
  • GASTRONOMIE

Okurková sezóna: Jak zavařit křupavé nakládačky krok za krokem

9. 7. 2025
Do Starbucks se vrací osvěžující Sparkling Espresso ve dvou variantách Starbucks
2 min čtení
  • GASTRONOMIE

Do Starbucks se vrací osvěžující Sparkling Espresso ve dvou variantách

9. 7. 2025
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí, rajčátky a medovo-hořčičným dipem letní kuře z grilu
3 min čtení
  • VAŘENÍ
  • GASTRONOMIE

Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí, rajčátky a medovo-hořčičným dipem

8. 7. 2025
Francouzský trh letos na Kampě: vůně Provence, chuť sýra a poctivá dávka francouzského savoir-vivre Francouzsky trh letos na Kampe 2
3 min čtení
  • GASTRONOMIE

Francouzský trh letos na Kampě: vůně Provence, chuť sýra a poctivá dávka francouzského savoir-vivre

7. 7. 2025

Další web life4you.cz

Křižovatka chutíKřižovatka chutí

PODCASTY

REKLAMA

Hambalek-DESIGN

ARCHIV ČLÁNKŮ

Červenec 2025
Po Út St Čt Pá So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
« Čvn    

Odběr newsletteru

registrace 

Možná jste přehlédli

Po více než 300 letech byly identifikovány ostatky významného barokního lékaře Jana Františka Löwa z Erlsfeldu Jana Františka Löwa z Erlsfeldu, Národní muzeum,
2 min čtení
  • GALERIE, MUZEA, VÝSTAVY
  • KULTURA

Po více než 300 letech byly identifikovány ostatky významného barokního lékaře Jana Františka Löwa z Erlsfeldu

11. 7. 2025
Frýdlantský hrad a zámek pomyslně bourá bariéry – interiéry jsou nyní přístupné i osobám imobilním Frýdlantský hrad , cestování,
3 min čtení
  • PO ČECHÁCH
  • CESTOVÁNÍ

Frýdlantský hrad a zámek pomyslně bourá bariéry – interiéry jsou nyní přístupné i osobám imobilním

11. 7. 2025
Brazilský víkend v Zoo Praha Zoo Praha 1
2 min čtení
  • ZOO, BOTANICKÁ ZAHRADA
  • CESTOVÁNÍ

Brazilský víkend v Zoo Praha

11. 7. 2025
Nenechte si hudební festival zkazit deštěm, zimou, horkem ani dalšími nepříjemnostmi. Jak se obléci a co nezapomenout? hudební festival, Trenýrkárna.cz
5 min čtení
  • LIFESTYLE

Nenechte si hudební festival zkazit deštěm, zimou, horkem ani dalšími nepříjemnostmi. Jak se obléci a co nezapomenout?

11. 7. 2025
  • Spolupracujeme
  • Nabídka inzerce
  • GDPR
  • info@life4you.cz
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Spotify
Copyright © 2021 - 2025 Všechna práva vyhrazena.
Spravovat Souhlas
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit předvolby
{title} {title} {title}